Gladsaxe klip & buk historie

Historien om Claus Jacobsen og virksomheden Gladsaxe Klip & Buk

 • 2007

  Gladsaxe Klip & Buk

  Med et stærkt ønske om at starte egen virksomhed, kombineret med en stærk faglig baggrund i faget fra andre underleverandør virksomheder som Veta A/S i Herlev og Sommer Metal A/S i Rødovre købte Claus Jacobsen i 2007 firmaet Gladsaxe Klip & Buk i Herlev af den daværende ejer direktør Kai Halkier og overtog her firmaets maskinpark og 6 erfarne og dygtige medarbejdere. Virksomheden er på det tidspunkt allerede en, i gennem mange år, veletableret pladeunderleverandør der blev stiftet sidst i nittentresserne af iværksætteren Kurt Nielsen som derefter drev firmaet i mange år. Men mere derom senere.

 • 2010

  Gode tider i branchen

  Det er gode tider i branchen, så allerede i 2010 bygger vi til og har øget mandskabsstyrken til 10 medarbejdere. Travlheden betyder også at vi i 2013 ansætter Emil Nielsen som værkfører og året efter investerer i en 6 kw Trumpf laserskæremaskine og i 2015 køber en 2 x 4,4 meter Bystronic tandem kantpresse og herefter kan tilbyde kantbukkelængder på 8500 mm og dermed betjene en større kundekreds. Arbejdsstyrken er i 2016 oppe på 18 medarbejdere.

 • 2017

  Nye rummelige haller

  I 2017 beslutter vi at øge vores tilbud på området tredimensional kantbukning og kabinet bukning med den første Schrøder svingbukker med up/down funktion. Men det helt store lift for virksomhedens bearbejdningsambitioner får vi 2019, hvor vi sælger vore bygninger på Hørkær i Herlev og køber låseproducenten Ruko´s meget rummelige 8000 m2 industribygning på Marielundvej 20 i Herlev. Ruko rykker fabrikationen til Sverige!

  Her i de nye rummelige haller er der mulighed for at udbygge vores speciale med store pladeformater, hvorfor vi investerer i en laserskæremaskine med arbejdsområde op til2500 x 8000 mm og skæretykkelse op til 30 mm. Dertil kommer at vi udskifter vores gamle veltjente Cincinnati mekaniske maskinsaks model 1810 med en ny fra USA. Og med implementeringen af et nyt ERP produktionsstyresystem er den nye fabrik i 2020 i god kurs.

 • 2020

  Corona virus

  Året 2020 er også året hvor Corona virus er en svøbe for mange mennesker over hele verden og påvirker megen privat virksomhed negativt. Imidlertid har en af vore store kunder, der leverer materialer til mundbindindustrien fået store ordrer, samtidig med at byggebranchen herhjemme eksploderer og giver ekstra travlhed. Vi har 40 medarbejdere i virksomheden og ansætter i 2021 Jan Berthelsen som produktionschef.

 • 2022

  Fornyer og moderniserer

  I året 2022 udbygger vi vores kapacitet på mellemsvær plade med store kantpresser med bukkekapacitet op til 25 mm pladetykkelse, og 2023 blev så året hvor vi med et nyt udstyr fornyer og moderniserer vores svejsekapacitet med en svejserobot fra Migatronic.

Denne godt 16 års udvikling af virksomheden Gladsaxe Klip og Buk A/S under ledelse af direktør Claus Jacobsen har som i så mange andre virksomheder også en fortid og et langt tilbageblik til den oprindelige etablering af virksomheden. Dens spæde start fører os tilbage til 1960, året for den første ølstrejke i København.

Det var på den tid at to foretagsomme håndværkere Kurt Nielsen og Poul Sørensen, der begge arbejdede med pladeklip og kantbukning, besluttede at købe en meget dyr men hurtig og præcis pladesaks fra Cincinnati i USA for sammen at tilbyde pladeklipning døgnet rundt. Det blev en model 1810 med kapacitet for 6 x 3000 mm stålplade.

De to iværksættere startede deres pladeklip virksomhed i et lejet lokale i Herlev og arbejdede på den måde i nogle få år, indtil uenigheder fik dem til at bryde op og etablere sig hver for sig. Poul Sørensen overtog maskinsaksen og etablerede sig med lønklip i et ledigt lokale i et møbelsnedkeri på Glerupvej i Rødovre, mens Kurt Nielsen med økonomisk støtte fra en hr. Lyngsie (tidligere professionel fodboldspiller) etablerede sig med virksomheden Gladsaxe Klip & Buk på Hørkær 5 i Herlev med kantpresse og en ny indkøbt Cincinnati mekanisk maskinsaks model 1810.

Han drev virksomheden med succes indtil sin alt for tidlige død. Virksomheden blev herefter overtaget og drevet videre af direktør Kai Halkier indtil 2007, hvor Claus Jacobsen køber og overtager virksomheden Gladsaxe Klip & Buk.

Skriv til os

Ønsker du et tilbud på en konkret opgave, så kan du udfylde vores formular.

Kontakt